Pozvánka na zájezd do Plané u Mariánských Lázní, Chodové Plané a Boněnova

20.05.2013 23:00

Výbor pro rozvoj městyse Klenčí pod Čerchovem a okolí o.s. pořádá zájezd do Plané u Mariánských Lázní, Chodové Plané a Boněnova.

Na pozvání občanského sdružení Hornicko historického spolku Planá je naplánována návštěva města Planá, v doprovodu předsedy Hornicko historického spolku Planá Jana Teplíka, místních památek a po té i Hornického muzea. 

Po prohlídce muzeea je naplánována návštěva tradičních Chodských slavností v Chodové Plané - se stánky dobových řemesel a s možností prohlídky pivovaru Chodovar a skalních sklepů spojenou s ochutnávkou piva.

Na pozvání Občanského sdružení pro obnovu tepelského regiónu je na dalším programu návštěvě Boněnova, kde OSOTR  obnovuje a opravuje kostel Všech svatých, který byl před lety určen k demolici a ze kterého  byl v roce 1995 převezen jeho zvon /z roku 1853/ do Klenčí. 16.7.1995 byl po té vysvěcen a zavěšen v klenečském kostele sv.Martina. Domluvena je mj. i prohlídka kostela.

Při zpáteční cestě je domluvena zastávka v Miřkově na prohlídku útulku S.O.S.-Život pro koně a Muzea venkovských řemesel.

Zájezd se koná v sobotu 22.6.2013 a odjezd autobusu je v 11.00 hodin od Staré pošty. Cena zájezdu je 150 Kč. V ceně zájezdu je i vstupenka do Hornického muzea. Předpokládaný návrat je v 20 hodin. Podmínkou přihlášení je zaplacení ceny zájezdu. Objednávka autobusu se uskuteční při přihlášení minimálně 35 účastníků, jinak bude možnost jet osobními auty.

Další informace na telefonu: 604 513 923 - Jiří Anderle, předseda VRMKO